Ezer menedzsert bocsát el az Intel

Milkovits Gábor, 2006. július 14. 08:05
Az áprilisban beharangozott versenyképesség-növelő intézkedések részeként az Intel mintegy ezer vezető beosztású alkalmazottjától fog megválni világszerte, jelentette be Paul Otellini vezérigazgató.
A cég alkalmazottainak szétküldött emlékeztetőben Otellini a megtakarítások mellett a döntéshozatal hatékonyabbá tételével is indokolta az elbocsátásokat. Az ezer menedzser-állás leépítéséből származó konkrét várható nyereséget, illetve a megtakarítás mértékét a vállalat részéről nem ismertették számszerűen. Erre az Intel ígérete szerint július 19-én, a cég utolsó negyedéves előrejelzésének ismertetésekor kerül majd sor.

A világ első számú számítógépes processzorgyártója 2004-ben több termékének megjelenését is kénytelen volt elhalasztani, tavaly óta pedig folyamatosan veszített piaci részesedéséből az AMD javára. Eközben a vállalat dolgozói létszáma a 2004 végi 85 ezerről egy év alatt százezerre nőtt. Paul Otellini idén áprilisban,az első negyedéves kiábrándító eredmények hatására átfogó vizsgálatot indított a cégnél, amelybe később független elemzőket is bevontak. Azóta az első konkrét lépés a kommunikációs csip-ágazat eladása volt a Marvell részére, de a most bejelentett leépítésekre is lehetett számítani.