A Waberer’s stratégiai partnere lett a T-Mobile

Kovács Attila, 2006. július 15. 08:11
Június 13-án sajtótájékoztatón jelentette be Közép-Kelet-Európa legnagyobb fuvarozó, szállítmányozó és logisztikai szolgáltatójaként ismert Waberer’s Holding Zrt., hogy hosszú távú partneri együttműködésről írt alá megállapodást négy vállalattal, közöttük a T-Mobile-lal.
Az elmúlt években már a hazai mobilpiac legnagyobb szolgáltatója látta el a Waberer’s Cégcsoport mobilkommunikációval és a járművek gps navigációs követésével kapcsolatos szolgáltatásokat. Az idén kiírt tenderbe a három hazai mobilszolgáltató és annak járműkövető rendszereket üzemeltető alvállalkozói vettek részt. A tendert végül a jelenlegi szolgáltató, a T-Mobile nyerte, így további három évig folytatódhat a cégek közötti sikeres együttműködés.

A múlt évben kiírt mobiltender alapvető célja a költségek csökkentése és az évek során jelentősen megváltozott mobilinformatikai környezethez való alkalmazkodás volt. A tárgyalások során folyamatosan egy összefüggő teljes rendszerként lett kezelve és értékelve minden mobil alapú kommunikáció. A hang alapú kommunikáció racionalizálásával párhuzamosan egy olyan innovatív komplex járműkövetéssel összekötött gsm alapú informatikai rendszert alakított ki a T-Mobile, (alvállalkozó partnerével, a Cason Rt-vel együttműködve) mellyel hatékonyabban és pontosabban lehet biztosítani a Waberer’s Cégcsoport és partnerei számára a fuvarozással kapcsolatos információkat. A korábbi sms alapú rendszert gprs-es adattovábbításon alapuló kommunikáció váltja le. A járművek gps alapú helymeghatározási adatai mellett a műszaki-diagnosztikai és a tachográf által rögzített adatok szintén on-line elérhetővé válnak.