A Walkman telefonoknak köszönhetően közel megduplázta nyereségét a Sony Ericsson

Milkovits Gábor, 2006. július 16. 08:33
A Sony Ericsson az idei második negyedévben közel megkétszerezte nyereségét az egy évvel korábbi eredményhez képest, amiben döntő szerepük volt a zeneközpontú Walkman mobiltelefonoknak.
A svéd-japán vegyes vállalat 143 millió euró tiszta nyereséget produkált idén április 1. és június 30. között, ami 91%-kal magasabb, mint az egy évvel korábbi 75 millió eurós profit. Az eladásokból származó összbevétel 2,27 milliárd euró volt a vizsgált időszakban, 41%-kal több mint 2005. második három hónapjában. Az eladott telefonok mennyisége eközben 33%-kal, 11,8 millióról 15,7 millióra emelkedett. Ezen belül a Walkman mobilok száma 3,9 millió volt, míg az idei első negyedévben ez a mennyiség még csak 2,5 millióra rúgott. Miles Flint vezérigazgató elmondta, hogy az első modell forgalomba hozatala óta eddig összesen mintegy tízmillió Walkman telefont értékesítettek.

A kedvező helyzet miatt a Sony Ericsson a negyedéves eredményről szóló beszámolóval egy időben felfelé módosította a teljes mobiltelefonos piacra vonatkozó éves előrejelzését: eszerint az idén a korábban prognosztizált 900 millió helyett 950 millió készüléket fognak idén értékesíteni világszerte.