A Sony bocsánatot kér a rasszista PSP-reklám miatt

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 15. 20:05
A Sony elektronikai konszern képviselői a napokban bocsánatot kértek a pár héttel ezelőtti hordozható játékkonzoljukat népszerűsíteni hivatott, félreérthető üzenetet közvetítő reklámplakátjaik miatt.
A szóban forgó, Hollandiában megjelent plakátokon egy fehér nő látható, amint egy fekete nő arcát erősen megragadja és meglehetősen agresszív tekintettel közeledik felé. A képen olvasható felirat pedig (jön a fehér) szintén félreérthető, amiért sokan felháborodásuknak adtak hangot, mivel a fehér faj felsőbbrendűségét nyiltan hirdető üzenetet véltek felfedezni abban.

A Sony képviselői kijelentették, hogy szó sincs bármely rasszista eszme közvetítéséről, hanem ők csupán a fehér és fekete PlayStation Portable közötti különbséget szerették volna minél hatékonyabban érzékeltetni. A vállalat elismerte, hogy hibáztak, és mindazoktól bocsánatot kérnek, akik fajuk elleni hadüzenetként értékelték az elhibázott reklámot. Mindezek mellett az elektronikai konszern ígéretet tett arra, hogy a jövőben körültekintőbben fognak majd eljárni a termékeiket népszerűsítő kampányokat illetően.