Infineon: tovább csökkent a veszteség

MTI Sajtóadatbank, 2006. július 24. 08:46
A német Infineon Technologies AG, az egyik legnagyobb európai félvezetőgyártó pénteken 23 millió eurós veszteséget jelentett adó után az üzleti éve júniussal zárult harmadik negyedéről, ez nem egész egytizede az egy évvel korábbi, 240 millió eurós veszteségnek. Az elemzők átlagosan 31 millió eurós adózott eredményt vártak most.
Az üzemi eredmény 49 millió euró lett az egy évvel korábbi, 234 milliós hiány helyett. Ez különösen jó ahhoz képest, hogy korábban az üzemi eredmény csökkenését jósolták a cégnél a harmadik üzleti negyedre, a kivételesen jónak tartott előző negyedhez képest. A forgalom 1,97 milliárd euró volt, egy évvel korábban 1,61 milliárd volt. Az előző, márciussal zárult üzleti negyedévben az Infineon 26 millió eurós veszteséget termelt adó után.. Egy évvel korábban 114 millió euró volt az adó utáni vesztesége.

Üzemi szinten 28 millió eurós többlete volt az egy évvel azelőtti, 117 millió eurós veszteség helyett. Üzemi szinten négy veszteséges negyedévet követett pozitív mérleg, mivel a lapkagyártás is eredményes volt, nem csak a logikai áramkörök készítése.

A forgalom 24 százalékkal 1,993 milliárd euróra emelkedett 1,606 milliárdhoz képest, ugyancsak főleg a hirtelen javult memórialapka-keresletnek köszönhetően. Ez utóbbiakból 47 százalékkal 928 millió euróra nőtt a forgalom, a váratlanul kissé emelkedett lapkaáraknak is köszönhetően.