Tükröm, tükröm, mágikus LCD-tükröm...

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 24. 17:00
Gyermekkorunkban hallott mesékben találkozhattunk varázstükrökkel, ám a 21. század hajnalán már mindennapjainkban is felbukkannak az efféle különös, beszélni tudó és képek megjelenítésére is alkalmas mágikus High-tech tükrök.

Az amerikai Themeaddicts cég szakértői kifejlesztették a Magic Message Mirror névre keresztelt, LCD-kijelzővel szerelt tükröt, amelyet a majdani tulajdonosok összekapcsolhatnak otthoni elektronikus készülékekkel vagy éppenséggel a riasztóberendezéssel és az ahhoz tartozó kamerákkal is. Nyugalmi állapotban eredeti funkciójának megfelelően használható a "mesés" termék, és az abban elhelyezett 30"-es kijelző láthatatlan marad, viszont ha a Magic Mirror jelet kap az azzal összekapcsolt készüléktől, abban az esetben rögvest megjelenik a képernyőn egy animált arc, amely közli például, hogy nincs bezárva az egyik bejárati ajtó vagy a jacuzziban lévő víz megfelelő hőmérsékletű. Ellentétben azonban a mesék varázstükreivel, ezt nem lehet hangparancsokkal szóra bírni, és az olyan kérdésekre sem válaszol, mint "ki a legszebb a vidéken?".

A tervek szerint az amerikai cég a szeptemberben megrendezésre kerülő CEDIA EXPO 2006 technikai kiállításon mutatja be új termékét, melynek ára várhatóan 19.000 dollár körül fog alakulni.