Elindult a Behálózunk – világháló-népszerűsítő kampány

forrás Prim Online, 2006. július 28. 14:22
Nagy Zsolt romániai távközlési és informatikai miniszter 2006. július 27-én, a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál keretén belül elindította a Behálózunk elnevezésű világháló-népszerűsítő kampányt.
A minisztérium az elektronikus kommunikáció népszerűsítését tűzte ki célul, minden társadalmi osztályban diszkrimináció és tilalom (korlátozás) nélkül, ugyanakkor a modern kommunikációs eszközöknek a lakossággal való megismertetését is feladataként fogalmazta meg.

A kampány a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon kezdődött, ahol a minisztérium a résztvevőknek ingyenes internet hozzáférési lehetőséget biztosít egy, külön e célból felállított sátorban. A Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium Félszigeten levő standján ma délutánig több mint hétszázan navigáltak a világhálón. A minisztérium becslései szerint a rendezvény ideje alatt több mint 3000 résztvevő fog legalább egy órát számítógépnél tölteni. A behálózunk elnevezésű internet-népszerűsítő kampány a Félsziget után is folytatódik.

A kampány a következő eseményekkel fogja folytatni az internethasználat népszerűsítését: a kampány saját honlapjának indítása, „Internet Karaván” megszervezése: mobil informatikai laboratórium néhány romániai iskolai táborban valamint köztéri ingyenes internet hozzáférési pontok létrehozása.

A világháló használat népszerűsítése után a közeljövőben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium újabb nevelési kampányt indít a fiatalok számára: biztonságos internetezés, az online zaklatások elkerülése érdekében.

Romániában jelenleg az internetfelhasználók hozzávetőleges száma 5.500.000 (előzetes becslések alapján). A minisztérium célja a felhasználók számának növelése, valamint biztonságos felhasználási szokások kialakítása.

Nagy Zsolt miniszter Félsziget fesztivál több programján is részt vesz, pénteken 15,00 órától a Vidám Európa és Kormányzati sátorban aktuális politikai témákról beszélget a résztvevőkkel.