Több mint 2300 internetező a Félsziget Fesztiválon

forrás Prim Online, 2006. augusztus 2. 18:01
Lezárult a román távközlési és információs technológiai minisztérium által a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon elindított, Behálózunk elnevezésű világháló-népszerűsítő kampány első szakasza.
"Nagyon megörvendeztet az a tény, hogy a fesztivál résztvevői ilyen nagy számban éltek a minisztérium által kínált internetezési lehetőséggel. Több mint 2300 fiatal használta a világhálót, ezáltal kapcsolatba lépve barátaival, családtagjaival vagy éppen üzlettársaival. A minisztérium most indított kampányának első szakaszának célja, hogy 2007-ben 33%-ig növeljük az internethez való hozzáférést", nyilatkozta Nagy Zsolt miniszter.

A minisztérium a fesztivál résztvevőinek ingyenes internet hozzáférési lehetőséget biztosított egy, külön e célból felállított sátorban. A minisztérium Félszigeten levő standján a rendezvény ideje alatt több mint 2300 résztvevő töltött legalább egy órát számítógépnél.

Az internetezni kívánó résztvevők egy kérdőívet töltöttek ki, majd ezután egy belépési kártyát kaptak, amelynek segítségével korlátlanul használhatták a világhálót. A fesztivál 5 napja alatt 2300 ilyen kártyát használtak, viszont az internetezők nagy része többször is visszatért a sátorba, így összességében 7000 belépést regisztráltak, ami azt jelenti, hogy átlagban egy résztvevő 3-szor tért vissza.

A minisztérium standján felszerelt 30 számítógépen a résztvevők e-maileztek, a Félsziget újdonságai iránt érdeklődtek. A fesztivál 5 napja alatt több mint 400 fiatal fogalmazta meg véleményét a minisztérium világháló-népszerűsítő kezdeményezéséről.

A Behálózunk elnevezésű internet-népszerűsítő kampány a Félsziget befejeztével is folytatódik.