Fidel Castro halálára lehet fogadni az interneten

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 4. 21:02
Amióta a kubai diktátor rossz egészségi állapota miatt hétfőn testvérére, Raul Castróra ruházta át a hatalmat, több amerikai online fogadóiroda is tippeket vesz föl arra vonatkozóan, hogy mikor fog meghalni Fidel.
A BetUS.com minden cifrázás nélkül lehetőséget ad a fogadóknak arra, hogy konkrét hónapra vagy napra vonatkozóan tegyenek téteket. Christopher Bennett, a cég média-kapcsolattartója a sajtónak azt nyilatkozta, hogy általában nem kívánnak mások halálából profitálni, viszont Castro egyedi eset. A világ egyik legrégebben hatalmon lévő vezetője, és az észak-koreai pártvezér mellett utolsó kommunista diktátora valóban nem hétköznapi személyiség, akinek halála Bennett szerint nem szokványos haláleset, hanem milliók életét befolyásoló történelmi esemény.

Mások, például BetCRIS.com vagy a Bodog.com, ennél valamivel közvetettebb, illetve képmutatóbb módszert alkalmaznak: előbbin például arra lehet fogadni, hogy Castro megjelenik-e majd a nyilvánosság előtt augusztus 13-i születésnapján, az utóbbi pedig azt teszi fogadás tárgyává, hogy a kubai diktátor visszatér-e a hatalomba október 31-ig. A legtöbben eddig Fidel szeptemberi vagy októberi halálára fogadtak, míg a Miami környékén élők többsége - nyilván a nagyszámú kubai emigráns kolónia vágyainak tükröződéseként - a korábbi, szeptemberi időpontra tippelt.