Elkezdődött a Duna-delta digitalizálása

forrás Prim Online, 2006. augusztus 4. 22:04
Nagy Zsolt, Románia távközlési és információs technológiai minisztere csütörtökön felavatta a Tulcea megyei Jurilovcán az első Turisztikai Információs Pontot, amelyet a minisztérium által elindított "Tudásalapú Gazdaság" projekt részeként hoztak létre.

A Turisztikai Információs Pont megfelelő működéséhez szükséges IT&C infrastruktúrát a szaktárca biztosította. Az információs pont lehetőséget teremt a jurilovcai hazai és külföldi turisták számára, hogy interneten keresztül gyors és hasznos információkat szerezzenek a térség turisztikai adottságairól, a kínált szolgáltatásokról.

A minisztérium által kezdeményezett "Tudásalapú Gazdaság" nevű kísérleti jellegű projektbe Jurilovcan kívül további 8 települést vontak be: Albestii de Muscel - Arges megye, Aninoasa - Hunyad megye, Korond - Hargita megye, Nagylaposnok - Krassó-Szörény megye, Ostra - Suceava megye, Nagypél - Arad megye, Ósinka - Brassó megye, valamint Magyarlápos - Máramaros megye.

A közlejövőben mintegy 200 település számíthat ilyen jellegű beruházásra. A jelen projekt nagy fontossággal bír a helyi közösségek életében, hiszen lehetővé teszi a lakosság információhoz való hozzáférését, serkenti a helyi üzleti szféra versenyképességét, és nem utolsósorban a technológia által a helyi közösség tudásszintjét.

Bővebb információk a www.ecomunitate.ro, valamint a www.mcti.ro honlapokon találhatók.