Minden eddiginél nagyobb szabású Tokyo Game Show az idén

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 7. 14:29
A szervezők szerint miden korábbi rekordot felülmúló számban lesznek jelen a kiállítók az idei Tokyo Game Show 2006 videojáték-bemutatón és –kiállításon.
A szeptember 22-24 között megrendezésre kerülő eseményre, amelyen elsősorban a szigetország gyártói és fejlesztői mutatják be a legújabb játékokat és készülékeket, eddig 143 kiállító regisztráltatta magát, és összesen 1710 stand felállítását tervezik. Ez jóval több, mint a tavalyi 131 cég és 1433 stand. Ehhez képest kissé meglepő, hogy 2006-ban az előző évi 176 ezerhez képest csupán 160 ezer vendégre számít a szervező CESA, ám ez lehet, hogy csupán óvatos kalkuláció. A show idén a Tokió melletti Chiba város Makuhari Messe kiállításközpontjában nyolc nagy csarnokot fog megtölteni. A hivatalos megnyitóbeszédet Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke tartja, és a középpontban a novemberben debütáló PlayStation 3 játékkonzol áll majd. A kiállításon a látogatók várhatóan kipróbálhatják majd a készüléket, addigra ugyanis szakértők szerint minden valószínűség szerint elkészülnek az első működő játékok a konzolhoz.

A terjeszkedő Tokyo Game Show-val ellentétben az eddigi legfontosabb videojáték-bemutatónak számító Los Angeles-i E3 jövőre radikálisan átszervezett formában, a város konferenciaközpontja helyett szétszórtan, szállodákban kerül majd megrendezésre. A szervezők a lépést azzal indokolták, hogy a hangsúlyt ezentúl a show-ról inkább az üzleti szereplők, illetve a média zártabb körű tárgyalásaira szeretnék áthelyezni.