WLAN-os médialejátszó-kommunikátor a Sony-tól

Genda Csongor Zoltán, 2006. augusztus 8. 21:31
A Sony bemutatott egy olyan hibrid WLAN-os kommunikátort, amely egyben médialejátszóként is üzemel, azaz alkalmas az a képek megjelenítésére és a videó- illetve zenefájlok lejátszására is.
A Mylo (my life online) névre keresztelt 123x24x63 mm-es 150 grammos készüléket Opera böngészővel valamint VoIP-szoftverekkel (Skype, Yahoo Messenger, Google Talk) előtelepítve szállítja a gyártó, így alkalmas az online telefonhívások lebonyolítására is. Természetesen szöveges üzeneteket is küldhetnek a gépről a felhasználók a QWERTY-kiosztású billentyűzetnek köszönhetően, mobiltelefonként viszont nem használható az. A japán vállalat képviselői elmondták, hogy ezen eszközzel leginkább a 18-24 éves egyetemista korú fiatalokat szeretnék megcélozni, mivel a tengerentúli oktatási intézmények nagy része biztosít vezeték nélküli internet-csatlakozást diákjainak.

A médialejátszót 2,4"-es 320x240 pixeles kijelzővel szerelte fel a gyártó, amely 65000 szín megjelenítésére képes. A készülék belső memóriáját igencsak szűkre szabták (1 GByte), azonban ez Memory Stick Pro Duo kártyával 4 GByte-ig bővíthető.

A Mylo hibrid-kommunikátor ősztől 350 dolláros (74000 Ft) áron kapható lesz az Egyesült Államokban, európai forgalmazásáról azonban egyelőre nincs hír.