Canon DC21 E, DC22 E: DVD-re rögzítő videokamerák

forrás Prim Online, 2006. augusztus 9. 16:41
Két új generációs DVD (-R/-RW/-R Dual Layer) videokamerával, a 2,2 megapixeles CCD-vel rendelkező DC21 E-vel és DC22 E-vel bővül a Canon közvetlenül DVD-re rögzítő kameráinak választéka. Mint minden Canon DVD kamera, a két új modell is alkalmas a 16:9-es képformátumú rögzítésre, de egy gombnyomással átválthatók 4:3 formátumra is. A készülékek egyszerűen vezérelhetők, 10x-es optikai zoommal és képstabilizátor funkcióval is rendelkeznek. A Canon DIGIC DV processzora egyidejű fényképezést és videó-készítést tesz lehetővé. A DC22-esnek AV/DV bemenetén keresztül pedig a korábbi analóg felvételek digitális formátumúra konvertálhatók, és DVD-lemezre rögzíthetők.
A DC21 és a DC22 főbb jellemzői:

-    2,2 megapixeles CCD, videó rögzítése közvetlenül DVD-re (-R/-RW/-R DL), RGB Primér Színszűrő alkalmazása, valamint szimultán fényképezés Mini SD-kártyára
-    Továbbfejlesztett kezelhetőség: egykezes használatra optimalizálva, vékony váz és stílusos formatervezés
-    Második generációs fejlesztések, többek között a legmodernebb kétrétegű DVD-technológiával (DVD-R DL) való kompatibilitás
-    Nagyfelbontású, 16:9 szélesképernyős rögzítés
-     2,7 inch képátlójú, szélesformátumú LCD
-    10x-es Canon optikai zoom, elektronikus képstabilizátor
-    AV/DV bemenet, könnyű analóg-digitális átalakítás – tökéletes a régi videók lemezre digitalizálásához (csak a DC22 esetében)

Nagyfelbontású, 2,2 megapixeles CCD

A 2,2 megapixeles CCD képérzékelővel kiváló minőségű videók rögzíthetők közvetlenül DVD-re (-R/-RW/-R DL): a kamerában szoftveresen lezárt DVD lemez egy normál lejátszóban azonnal lejátszható. A Canon RGB Primer Színszűrője pontosabb felbontást és színvisszaadást eredményez. A DIGIC DV processzor a párhuzamos feldolgozási útvonalak segítségével lehetővé teszi, hogy a videózással egyidejűleg fényképek is készüljenek, ugyanakkor a színek egyformán élénkek legyenek a videókon és a fényképeken is. A DC21 és a DC22 is rendelkezik a fényképezéshez szükséges összes funkcióval, sőt, vaku is segíti a munkát, így a két készülék nemcsak videokamera, hanem fényképezőgép is egyben.
Második generációs technológia

A második generációs DVD technológia még több elterjedt DVD formátummal kompatibilis, többek között a kétrétegű DVD lemezekkel, továbbá a -R, -RW és -R DL formátumokkal: a kisméretű és kétrétegű DVD lemez 2,66 GB adatot képes tárolni. A legnagyobb felbontásban akár 36 perc hosszúságú videofilm írható fel rá, míg a „standard” minőségben 54 perces anyag tárolható.

16:9 képarányú formátum

A Canon kamerái valódi 16:9 képarányú formátumban rögzítik a felvételeket, így azok kiválóan visszajátszhatók a széles-formátumú televíziókon. A beépített, 2,7 inch képátlójú, szintén széles-formátumú LCD-n tökéletesen követhetőek a felvételek. A kamerák azonban egy gombnyomással átkapcsolhatók a hagyományos 4:3 arányú képformátumba is.

10-szeres optikai zoom

A precíziós, képstabilizátorral ellátott 10-szeres optikai zoom kristálytiszta, éles képet eredményez a távoli felvételeken is. Az objektívet egy elektronikusan vezérelt csúszó objektívvédő fedél óvja a sérülésektől.

AV/DV bemenet

A DC22 modellen AV/DV bemeneti csatlakozó is van, amellyel a régebben, analóg technológiával készült videofelvételek digitális formátumúra konvertálhatók, majd a DVD-lemezre rögzíthetők.