A Cisco Systems utolsó negyedéve: 21 százalékkal nőtt a bevétel

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 10. 10:08
Az amerikai Cisco Systems, a világ legnagyobb távközlési és számítógéphálózat-építője, 1,544 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett az üzleti éve júliussal zárult utolsó negyedéről. Ez ugyan - részvényopciók okozta kiadások miatt - alig több az egy évvel korábbi 1,54 milliárdnál, azonban a bevétel alakulása bíztató üzenet az iparág számára: 7,9 milliárd dollár lett, 21 százalékkal több az egy évvel korábbi 6,6 milliárdnál.
A növekedés egy részét a tavasszal 6,9 milliárd dollárért felvásárolt Scientific-Atlanta Inc. dekódergyártó hozta, és erre alapozva a Sisco Systems az előrejelzését is emelhette, annak ellenére, hogy a cég várakozása szerint a mostani negyedévben a vállalati megrendelők viszonylag kevesebbet fognak költeni berendezésekre.

A Cisco Systems új előrejelzése szerint a bevétele a mostani negyedévben is 19-21 százalékkal haladhatja meg az egy évvel korábbit. Eddig 10-15 százalékos növekedést jósoltak a cégnél. A Scientific-Atlanta nélkül csak 11-13 százalékkal nőne a bevétel. Az egész pénzügyi évre 15-20 százalékos növekedést jósoltak.

A júliussal zárult pénzügyi évben a Cisico Systems adózott eredménye 5,58 milliárd dollárra nőtt az előző 4,7 milliárdról. A bevétele 28,5 milliárd dollárra emelkedett 24,8 milliárdról.