Virtuális Duran Duran koncertek egy online játékban

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 11. 08:47
A Duran Duran brit zenekar azt tervezi, hogy virtuális koncerteket ad majd a „Second Life” („második élet”) elnevezésű, alternatív valóságot szimuláló online játék részeként.
A brit média néhány alkalommal már megcélozta a speciális online közönséget: a BBC Radio 1 egy alkalommal „zenei fesztivált” rendezett az internetes játék egy úgynevezett virtuális „szigetén”, a BBC 2 Newsnight hírműsora pedig egy interjú-programmal gazdagította a játékot. A Second Life lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők egy háromdimenziós alteregót, úgynevezett „Avatar-t” (kb. „megtestesülés”) hozzanak létre maguknak, amellyel bebarangolhatják az ő közreműködésükkel kialakított virtuális 3D világot. Jelenleg több mint 370 ezer karakter van jelen a játékban, a virtuális világ kiterjedése pedig a kezdeti 160 hektárról mára több mint 50 ezer hektárosra növekedett.

Nick Rhodes, a Duran Duran billentyűse a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a zenekar hatalmas lehetőséget lát az ilyen és hasonló internet-alapú technológiákban a zeneipar számára. Az együttes tagjainak Avatar-jai várhatóan szeptemberben jelennek meg a játékban, az első koncertek pedig szintén hónapokon belül várhatók. A Second Life online közösség tagjai a koncertek alatt, előtt és után kommunikálhatnak is majd a zenekarral.