300 dollár lesz az első MS Zune lejátszó

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 13. 08:56
A Twice online hírmagazin nem-hivatalos értesülése szerint 300 (299) dolláros kiskereskedelmi áron kerülnek majd forgalomba a Microsoft első Zune nevű hordozható zenelejátszói.
A Zune termékcsalád első tagja, amely a Twice információi szerint 30 GB-os merevlemezzel, WiFi funkcióval, mozgókép-lejátszási képességgel, és az iPod-okénál valamivel nagyobb méretű színes kijelzővel lesz ellátva, a tervek szerint még az idén piacra kerül. Az internetes lap meg nem nevezett kiskereskedőktől jutott az értesülések birtokába, akik hivatalos, zártkörű előzetes tájékoztatást kaptak a Microsofttól a készülékkel kapcsolatban. A hírforrás szerint itt az is elhangzott, hogy a WiFi-t csak a zeneszámok egymás közötti megosztására lehet majd használni, míg a letöltésekhez számítógépre lesz szükség. A szoftverkonszern ugyanezen informátor elmondása alapján azt a szándékát is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy a saját lejátszó forgalmazása és zeneletöltő szolgáltatás beindítása után is biztosítani kívánja PlaysForSure másolásvédelmi technológiáját az immár rivális zeneáruházak számára.

A 30 GB-os Video iPod szintén 300 dollárba kerül, azonban nem rendelkezik WiFi-vel. A hírforrás szerint a kiskereskedők elégedettek voltak az árért cserében kínált funkciókkal.  A Microsoft egyelőre nem kommentálta a hírt.