Online kutatást indítanak a multiplayer játékok hatásairól

forrás Prim Online, 2006. augusztus 13. 10:15
A World Cyber Games főtámogatója, a Samsung valamint a megmérettetés szervezője, az IDG 2006. augusztus 10-től egy online kérdőívet tesz közzé a hu.worldcybergames.com weboldalon. Az online kutatás célja, hogy a szervezők képet kapjanak a multiplayer játékok elfogadottságáról.
A témában hasonló kutatás ez idáig nem született Magyarországon. A kutatástól azt remélik a szervezők, hogy a játékokban eddig nem érintett közvélemény is egy tisztább képet kap a Multi Palyer játékosok világáról. Gyakran az a bírálat éri a játék-gyártó cégeket, hogy a játékprogramok magányossá teszik a gyerekeket. A WCG szervezői azonban fontosnak tartják, hogy a kérdőívek értékeléséből helytálló eredményeket mutassanak ki a programok megítélését illetően.

A kutatás kérdései a World Cyber Games weboldalán tölthetők ki 2006. augusztus 27-ig, amelyek kiértékelése 2006. augusztus 30-ig történik meg. A kérdőívet kitöltők között nyereményt is kisorsolnak, amely 3 db Samsung YP-U2QB típusú MP3 lejátszó lesz.

A World Cyber Games 2006 Magyarországi Selejtezőjét augusztus 26-án és 27-én a Millenáris Jövő Háza Teátrumban rendezik meg, ahol a játékosok mellett a látogatók is kipróbálhatják magukat. A versenyzők öt különböző kategóriában indulhatnak (GameStar Darts Kupa, Dead or Alive Bajnokság, EA Sports élő és virtuális foci kupa, War Front: Turning Point bajnokság, Samsung nyílt Mobil bajnokság).

Az első három kategóriára előzetesen is lehet regisztrálni (http://hu.worldcybergames.com/eloregisztracio.php). A negyedik kategóriára a helyszínen választják ki a szerencséseket, míg a Samsung nyílt Mobil bajnokságon bárki, bármikor indulhat. A részvétel mindegyikben ingyenes.

Az érdeklődők az előnevezéssel és további információkkal kapcsolatosan a hu.worldcybergames.com weboldalon tájékozódhatnak. Az előnevezés lehetőségével élők számára a szervezők minden bajnokságon fenntartanak egy bizonyos létszámú helyet.