Nagy kihívások az informatikában

Kovács Attila, 2006. augusztus 15. 16:48
"Kiváló szakmai programmal köszönthetjük az őszt szeptember 19-20-án" - tájékoztatta ma szerkesztőségünket az NJSZT-től Szedlmayer Bea. Az Európai Akadémia Informatikai Szekciója (AE/IS) és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közösen kétnapos nemzetközi rendezvényt szervez Budapesten, a Bank Centerben. Az előzetes regisztrációhoz kötötten ingyenes szimpózium  címe: Nagy kihívások az informatikában (Grand Challenges in Informatics). Külföldi fiatal kutatók útiköltség-támogatásra is pályázhatnak.
A gazdag programot Dines Bjorner, az AE/IS elnöke és Charles Simonyi, az  International Software  társalapítója neve fémjelzi. Mindketten nemzetközi Neumann-díjasok. A rendezvény során két napon át a számítástudomány 14 kiváló képviselője tart angol nyelven előadást az informatika legújabb kihívásairól. A témák között a következő témák szerepelnek: 100%-os biztonságú szoftver, kvantuminformatika,  bioinformatika, a közgazdaságtan és játékelmélet, valamint az informatika és a matematika kapcsolata. A programról, illetve a pályázás módjáról további információ a www.jaist.ac.jp/~bjorner/ae-is-budapest címen található.

Egyéb információ: NJSZT, Aranyos Gabriella, tel.: 1-472-2730, fax: 1-472-2739,
e-mail: aranyos@njszt.hu, web: www.njszt.hu

Jelentkezés:  NJSZT, Szeredi Péter, tel.: 1-463-2986, fax: 1- 463-3147, e-mail: szeredi@cs.bme.hu, web: http://www.cs.bme.hu/~szeredi