Kezdetét vette az Extrém Mesterek e-sport verseny

forrás Prim Online, 2006. augusztus 24. 13:01
A profi e-sport műfaj Európa-szerte egyre nagyobb teret hódít. Az Intel, új versenysorozatával, az Extrém Mesterekkel, mely az online játékok egyik legrangosabb összecsapása, e ‘sportág’ határait igyekszik tágítani. A verseny magas színvonalát mi sem mutatja jobban, mint hogy az ESL (Elektronikus Sport Liga) ProSeries legjobbjai nevezhetnek, többe között Magyarországról is.
Az Elektronikus Sport Ligán résztvevő 26 ország legjobb Counterstrike játékos-csapatai és egyéni Warcraft 3 játékosi a 160 000 eurós fődíjért mérik össze tudásukat. A verseny célja, hogy a 2007-ben esedékes, hannoveri CeBIT kiállításon zajló döntőben megtalálják Európa legjobb játékosát. Az Extrém Mesterek néhány meccse Hamburgban, Párizsban, Stockholmban és Londonban zajlik az Intel Péntek Esti Játékainak részeként, maga a mérkőzéssorozat pedig a 2006 évi Games Convention nevű játékkiállításon indul Leipzigben augusztus 24. és 27. közt.

Intel Péntek Esti Játékok

Németországban az Intel Péntek Esti Játékok-sorozata ez idáig 40 000 nézőt vonzott a helyszínre és az eseményt közvetítő GIGA1 és GIGA 2 digitális csatornák képernyője elé, hozzáférhető széles közönség számára digitális műholdon, digitális kábelen és IPTV-n.

Az Intel a Péntek Esti Játékok versenyzőit még jobb teljesítményhez segíti Intel Core 2 Extreme processzoraival.

Résztvevő országok:

Ausztria, Belorusszia, Belgium, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Egyesült Királyság, Ukrajna.