Könyvelők az elektronikus adóbevallásról, e-ügyintézésről

forrás Prim Online, 2006. augusztus 30. 12:03
Harmadik alkalommal rendez interaktív szakmai konferenciát a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete, a rendezvény ez alkalommal évadnyitó klubnap is egyben. Az egyesület célja a szakma "első kézből" való tájékoztatása, a konferencián többek között a Pénzügyminisztérium és az APEH vezető szakemberei tartanak előadást. Napirendi ponton az elektronikus adóbevallás, az e-ügyintézés, valamint a közeljövőt érintő adóváltozások lesznek. A világhálón is figyelemmel kísérhető esemény élő internetes adását a TVnet Kft. biztosítja.
Évadnyitó klubnapot tart a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) augusztus 31-én. Az interaktív szakmai összejövetel a hazánkban dolgozó mintegy százezer könyvelő, adótanácsadó és más számviteli szakember munkáját érintő aktuális kérdésekről, tervekről és változásokról nyújt tájékoztatást a résztvevőknek. "A kb. 5 órás program fókuszpontja az e-ügyintézés tapasztalatai, kommunikációja és további lehetőségei az adóigazgatásban, valamint az elektronikus bevallás lesz. A klubnapon többek között a Pénzügyminisztérium és az APEH prominens vezetői tartanak előadást, így első kézből kaphatnak információt a jelenlévők" - mondta Lengyel Tibor, az MKOE elnöke.

A fórumon olyan mérvadó szakemberek szólalnak fel, mint például Karácsony Imréné pénzügyminisztériumi szakállamtitkár, Hadi László a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, és Nagy József, az APEH főosztályvezetője, aki elmondta: "Az adóváltozások mindenkit érintenek, a megfelelő tájékozódás és tájékoztatás pedig idővel, munkával jár. Ezért fontos, hogy egy olyan egyesület, mint az MKOE, szakmai oldalon, nagy plénum előtt tud hatékony segítséget nyújtani".

A napról-napra bővülő, jelenleg közel ezer tagot számláló könyvelőegyesület által szervezett klubnap a TVnet Kft. segítségével az interneten keresztül is figyelemmel kísérhető (www.mkoe.hu), így a jelenlévők mellett még mintegy tízezer számítógéppel rendelkező könyvelő is részese lehet az eseménynek. A helyszíni fórumon időhiány miatt meg nem válaszolt kérdéseket az egyesület az info@mkoe.hu e-mail címre várja. Az évadnyitó klubnap részletes programja az egyesület honlapján érhető el.