A világ első digitális adások vételére alkalmas (DMB) MP3 lejátszója

Kiss Ádám Zoltán, 2006. szeptember 1. 18:08
Az IFA szórakoztatóelektronikai vásáron bemutatták az első digitális adások vételére alkalmas (DMB) integrált memóriájú MP3 lejátszót. Az FM35-ös modell mindössze 52mm széles, 92 mm hosszú, és 14 mm vékony.
Az FM35 minimalista dizájnnal és fekete-fehér modern külsővel készül, a készülék 2,4 inches LCD kijelzője és 16:9-es képaránya lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós arányokban, és a modell méretének megfelelő felbontásban élvezhessék a digitális adásokat. A 360 fokban elforgatható DMB antenna kiváló vételt garantál, a 2GB-os integrált flash memória pedig 500 zenei fájl tárolására képes. A készülék az MP3, WMA, OGG, AVI és ASF fájlformátumokat támogatja, továbbá egyszerre hallgathatunk rajta zenét és nézegethetjük kedvenc képeinket.

Az FM35 lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely egyaránt feltölthető az USB vagy a mobiltelefon kábelén keresztül. Az akkumulátor egy feltöltéssel 4 órányi DMB tévézést vagy 55 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Az FM35 képes a számítógépről letöltött képek és szöveges dokumentumok tárolására is, így a felhasználók magukkal vihetik fontos fájljaikat. A DMB MP3 lejátszó csúcssebességgel továbbítja az adatokat USB 2.0-ás csatlakozóján keresztül és 18mW kimeneti teljesítményt biztosít a műsorok vétele alatt.