A Google oldalai a leglátogatottabbak Európában

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 3. 20:03
A ComScore felmérése szerint idén júliusban a legtöbb európai felhasználó a Google oldalait látogatta, míg a második a Microsoft, a harmadik pedig a Yahoo volt.
A statisztika alapján a nyár-közepi hónapban egész pontosan 156,3 millió európai látogató tévedt a Google site-okra, míg a Microsoft 144,1 millió, a Yahoo pedig 99,5 millió felhasználót vonzott az öreg kontinensről. A Google észrevehetően népszerűbb itt, mint a tengerentúlon, az európai netezőknek ugyanis 75%-a látogatta meg a tartalomszolgáltató oldalait, míg Amerikában ez az arány 60% volt. Az egyes országok tekintetében többnyire hol a Google, hol a Microsoft volt az első, néhány helyen pedig valamilyen nemzeti társaság, Franciaországban például a France Telecom oldalai a leglátogatottabbak.

A Hitwise piackutató Amerikában végzett felmérése szerint a tengerentúlon továbbra is a Google keresőjét használták a legtöbben augusztusban. Ennél érdekesebb részlet, hogy a cég valahogyan kiszámította az egyes keresőoldalakról az online kereskedelemmel foglalkozó site-okra irányuló forgalmat. Eszerint az internetes kereskedelmi portálokra tévedő amerikaiak 15%-a Google keresőjéből jutott oda, míg a Yahoo esetében ez az arány valamivel kevesebb, mint 5, az MSN Search-nél pedig 2,33%. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy az online boltok vásárlóinak 2,53%-a a MySpace közösségi oldalról verbuválódott, ami rávilágít arra, hogy az internetes kereskedőknek a keresőoldalak mellett az ilyen jellegű portálokon is érdemes többet reklámozniuk.