PC-független Skype-telefonok

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 4. 16:23
A Philips és Netgear cégek a berlini IFA szórakoztatóelektronikai kiállításon bemutatták a világ legelső teljesen számítógép-független Skype-funkciós vezeték nélküli telefonjait.
Az ez idáig megjelent termékek esetében a készüléket össze kellett kapcsolni a  PC-vel, a felhasználók pedig csakis akkor kezdeményezhettek Skype hívásokat, ha a számítógépük be volt kapcsolva. A Philips és Netgear gyártók azonban szakítottak a hagyományokkal és kifejlesztették a VOIP841, valamint a Cordless Phone for Skype készülékeket, amelyek bázisállomásrészét elegendő csupán közvetlenül a szélessávra, illetve a hagyományos telefonvonalra csatlakoztatni. A népszerű VoIP-szoftverrel előtelepített modellek kijelzője természetesen mutatja, hogy a partnerlistán lévő személyek közül kik vannak  éppen online, és más különböző Skype-funkciókat is el lehet érni a menüből.

A Philips VOIP841 a karácsonyi bevásárlószezonra megérkezik az üzletek polcaira, a Netgear Cordless Phone megjelenési idejét illetően viszont egyelőre nem közölt információt a gyártó.