Megnyílt a T-Online PG Cyber Café

forrás Prim Online, 2006. szeptember 5. 18:16
A T-Online Magyarország és a cseh ProGamers megnyitotta a hazai számítógép- és konzoljátékosok legnagyobb, legmodernebb klubját T-Online PG Cyber Café néven. A Közép-Európában folyamatosan bővülő játékterem-hálózat legújabb helyszíne Budapest egyik legkedveltebb helye, a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ.
A most megnyíló T-Online PG Cyber Café Csehországból induló kezdeményezés, ahol már hét hasonló online játék internetkávézó működik sikeresen. A vállalkozás egyre növekvő népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt időszakban a régióban 28 klub csatlakozott a ProGamers franchise-hoz.

Az online játék internetkávézók helyszínének megválasztásakor, ahogyan a Mammut esetében is, fontos szerepet játszik a nagy mozik közelsége, hiszen így az intézmények szorosan együtt dolgozhatnak, szinte „szimbiózisban” élhetnek egymással. Ennek egyik példája, hogy a T-Online PG Cyber Café tervei között az országos bajnokság nagyszabású és látványos döntőinek megrendezése is szerepel, ahol a játékosok és a nézők hatalmas mozivászonra kivetítve követhetik nyomon a versenyt. A klubhálózat a jövőben országos vándorkupákat szervez általános és középiskolások számára, melyeken a szórakoztatás mellett oktatási szempontok is érvényesülnek.

Az új magyarországi klub felszereltsége, hasonlóan a hálózat már működő termeihez, kielégíti a játékosok legmagasabb igényeit. A látogatók 160 négyzetméteres helyiségben 80 csúcsminőségű számítógépet használhatnak. Az interneten keresztüli akadálymentes játékot a T-Online által biztosított 10 Mbps-es szimmetrikus optikai csatlakozás teremti meg. Már a megnyitáskor több mint 60 játék várja a közönséget, és a számuk a legújabb programok megjelenésével folyamatosan bővül. A T-Online PG Cyber Café felszereltségéhez tartoznak a játékkonzolok is, amelyek a számítógépes játékot és a tévéképernyő előtti szórakozást ötvözik.

A T-Online által szponzorált első hazai klub megnyitása után hamarosan újabb termek megjelenése várható: első lépésben Budapesten, majd Magyarország további nagyvárosaiban.