3C: VoIP eszközök finanszírozása

Kovács Attila, 2006. szeptember 6. 09:08
Az Oroszországban és Közép-Európában távközlési és internetszolgáltatásokat kínáló, angliai központú Consolidated Communications Corporation (3C) szeptember 5-én bejelentette, VoIP szolgáltatásaihoz szükséges különféle hardvereszközök értékesítésének megkönnyítése érdekében több pénzintézettel is szerződést kötött.
A különböző bérleti vagy leasing konstrukciók, a kis- és középvállalkozóktól a nagy multinacionális cégekig, bármely vállalkozás számára könnyebbséget jelentenek az induláshoz szükséges egyszeri eszközberuházások - internetes telefonközpontok beüzemeléséhez szükséges különböző routerek, adapterek és egyéb hálózati eszközök, illetve a különböző VoIP telefonok - költségének a finanszírozásához.

„Már mintegy ezer előfizető használja internetes telefon szolgáltatásunkat” – mondta Cvetkov Sztefan, a 3C Kft. ügyvezetője. Hozzátette: „Arra számítunk, hogy a finanszírozás még jobban elősegíti új partnereink számára az átállást a drága vezetékes telefonszolgáltatásokról a jóval kedvezőbb árú, de egyszeri eszközberuházást igénylő internetes telefonközpont (3Centrex) és internetes telefon (3NetPhone) használatához. Több pénzügyi szolgáltatóval is szerződést kötöttünk, hogy kis cégektől a multinacionális vállalatokig, a lehető legjobb finanszírozási lehetőséget biztosíthassuk.”

Üzleti ügyfelek számára több finanszírozási lehetőség közül választható a Cisco Leasing. Ebben a konstrukcióban Cisco és Linksys eszközökre igényelhetők finanszírozási formák: 24-36 hónapos tartós bérlet, vagy 12-36 hónapos pénzügyi leasing. A tartós bérlet esetén a bérleti idő lejárta után a különböző eszközök újakra cserélhetők, vagy kedvezőbb feltételekkel bérelhetők tovább, a pénzügyi leasing esetén a futamidő lejárta után az eszközök az ügyfél tulajdonába kerülnek.