Megismételt Synergon közgyűlés lesz

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 7. 08:24
A Synergon Informatikai Nyrt. szeptember 8-ra összehívott rendkívüli közgyűlése határozatképtelen lesz, így az előre meghirdetett időpontban, szeptember 12-én megismételt közgyűlést tart a társaság - közölte a Synergon.
A Keler Zrt. tájékoztatása alapján elkészült 2006. augusztus 29-i dátumú részvénykönyv bejegyzései alapján megállapítható, hogy - a Synergon saját tulajdonú részvényeit is figyelembe véve – a részvényesi jelenlét legfeljebb 48,85 százalék  lehet - közölte az informatikai cég.

A rendkívüli közgyűlés napirendjén az alapszabály módosítása, személyi kérdések és az igazgatóság ügyrendjének elfogadása szerepel.

A Synergon jelenleg igazgatóság nélkül működik, miután a június 16-án megtartott folytatólagos közgyűlésen két nagy tulajdonosi csoport eltérő érdekei miatt egyik jelölt sem kapta meg a 75 százalékos többséget. A részvényesek szeptember 30-ig terjedő időszakra felügyelőbizottságot választottak a működés jogszerű fenntartása érdekében.

A Synergonnak a júniusi közgyűlés óta másik két nagy tulajdonosa van, a Cashline Befektetési Holding és a tőzsdén is jegyzett Pannonplast.

A Synergon az év első felében 23,7 millió forint adózott nyereséget ért el, míg az előző év azonos időszakában 312,86 millió forint volt a profit egy egyszeri tétel miatt. A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált féléves gyorsjelentés  szerint a társaság 18 százalékkal 9,98 milliárd forintra növelte az  értékesítés árbevételét.

A Synergon részvényekkel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában lehet kereskedni. A részvény a keddi tőzsdenapot 938 forinton, az előző napinál nyolc forinttal drágábban zárta, és a forgalma alig érte el a 23 millió forintot. Az elmúlt 52 hétben a részvény árfolyama 453 és 970 forint között mozgott, ami jelzi a cégért folyó tulajdonosi versengést is.