Magyar Telekom: pályázati dokumentáció a Telekom Srpske-re

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 7. 09:02
A Magyar Telekom mellett további tíz cég vásárolta meg a szeptember 4-i határidőig a bosznia-hercegovinai Telekom Srpske távközlési cég 65 százalékának eladására kiírt tender dokumentumait - jelentette az AFXNews.
Az ajánlatokat október 4-ig kell beadni. A kormány júniusban azt közölte, hogy mintegy 500 millió euró bevételt vár a távközlési cég eladásából.

A Magyar Telekom médiakapcsolatok osztályán az MTI kérdésére a privatizációs dokumentáció megvásárlását nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Közölték: a Magyar Telekom középtávú stratégiájában szerepel, hogy egyebek mellett további értéknövelő akvizíciókkal kívánunk a növekedési pályán maradni. A középtávú stratégiánkban leírt kritériumok továbbra is érvényesek, és minden expanziós lehetőséget megvizsgálunk. Ha konkrét akvizíciós lépésről döntés születik, a Magyar Telekom azt azonnal hivatalosan bejelenti.

A hírügynökségi jelentések szerint többek között a France Telecom, a Telenor, a Telekom Srbija, a Telekom Austria és az orosz Sistema Telecom is az érdeklődők között van.