Tárgyalás az internet jövőjéről Genfben

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 8. 08:40
Az internet jövőjéről folytatandó globális párbeszéd kereteinek és tartalmának meghatározására összehívott ENSZ munkacsoport ülésére utazott Genfbe csütörtökön Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára - tájékoztatta az MTI-t a szaktárca. Az ENSZ által felügyelt folyamat célja: az internet zavartalan fejlődésének biztosítása és az általa kínált lehetőségek kihasználása révén a digitális szakadék csökkentése, illetve később annak felszámolása.
A munkacsoport mostani ülésén készíti elő azt a világméretű tanácskozást, amelynek témája az "Internet-irányítás a fejlődésért" címet kapta. A szóban forgó tanácskozás témájával is azt akarja hangsúlyozni az ENSZ, hogy az internet és a modern technológiák egyre fontosabb szerepet kapnak a fenntartható fejlődés biztosításában, így a környezetvédelemben is.

Az internet fejlődése nagymértékben segíti az információk gyors áramlását és széleskörű hozzáférhetőségét. Ez a környezetvédelmi kérdések globális, határokon átívelő jellege miatt számos lehetőséget rejt magában - tartalmazza a minisztériumi közlemény.