Virtuális ingatlanközvetítői hálózat indul az interneten

forrás Prim Online, 2006. szeptember 8. 10:55
Magyarországon jelenleg az ingatlanok mintegy 1/3-a cserél gazdát professzionális ingatlanközvetítők segítségével. Ez az arány Nagy Britanniában 90%, Svájcban 70%, Nyugat Európában 50% fölött van. „Ennek egyik oka az, hogy jelenleg nincs a piac egészét integráltan bemutatni képes portál a piacon, és a legtöbb ingatlanközvetítő csak eseti jelleggel működik együtt más ügynökségekkel. Az Ingatlan.net portált azért hoztuk létre, hogy az ingatlan forgalmazásban erősítsük az ingatlanforgalmazók szerepét.” - jelentette ki Pálréti Norbert az ingatlan.net alapítója, a társaság ügyvezetője, a portál indulásakor.
A portálhoz eddig 17 fejlesztő és 320 ingatlanközvetítő csatlakozott, az adatbázisban 5000 új ingatlan, valamint 40.000 használt ingatlan adatai szerepelnek.

A tapasztalatok szerint a népszerű hazai portálokon az ingatlanhirdetések mintegy 80%-a ingatlanforgalmazóktól, illetve fejlesztőktől származik. Az Ingatlan.net révén az ingatlant értékesítő független ingatlanirodák és hálózatban dolgozó franchise rendszerek összefogásával egy országosan is jelentős méretű adatbázis jön létre, lehetőséget teremtve arra, hogy a vevők egy helyen, igényes tálalásban tudják áttekinteni több száz ingatlanforgalmazó kínálatát. Az ingatlankereső ügyfeleknek a portál már most több mint 40.000 ingatlanból álló, könnyen használható adatbázist, s emellett egyéb díjmentes szolgáltatásokat is kínál (biztosítási- és hiteltanácsadás, lakásvásárlási kisokos, jogi kérdések).

Mivel a társaság legfontosabb stratégiai célja, hogy minél több ingatlan tranzakció valósuljon meg ingatlanközvetítőkön keresztül, ezért az Ingatlan.net a jelenleg piacon levő modellekhez képest új, komplex megoldást kínál a közvetítőknek. Az Ingatlan.net nem csak egy nagy látogatottságú internetes ingatlan portált, hanem egyben egy 70000 példányban havonta megjelenő ingyenes újságot, egy ingatlanközvetítői ügyfél- és ingatlan-nyilvántartó, és az irodák együttműködését is támogató szoftvert is takar, valamint az ingatlanközvetítő irodák számára további szolgáltatásokat is kínál, amely napi munkájukhoz szükséges (alaprajzrajzoló szoftver, jogtár, szerződéstár, stb). Az ingatlan.net portál a kisebb ingatlanforgalmazóknak is lehetőséget biztosít egy kvázi hálózat-szerű működésre, ezzel erősítve a kis ingatlan forgalmazók működését is.

Az Ingatlan.net portálon nem szerepelnek a használhatóságot sokszor zavaró, túlzott mennyiségű banner-hirdetések. Így minden oldal könnyebben kezelhető és jobban átlátható, a látogatókhoz könnyebben jutnak el az ingatlanajánlatok. Emellett a látogatókat ellátják olyan tematikusan csoportosított információval, amire az ingatlan adás-vétel során szükség lehet.

„Nem csak jobb minőségű ingatlan hirdetéseket tudunk nyújtani látogatóinknak, hanem az ingatlanközvetítői szolgáltatás biztonságát és színvonalát is. Itt az emberek legértékesebb vagyontárgyukat veszik meg, sokszor jelentősen eladósodva. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen döntésben egy hivatásos, szakképzett ingatlanközvetítő elengedhetetlen segítséget és biztonságot jelent abban, hogy valóban azt kapják, amiért sok millió forintot fizetnek”-mondta Pálréti Norbert.