Véget ért a netes szex-éhség időszaka

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 9. 18:28
Az ausztráliai Queensland egyetem kutatói a napokban nyilvánosságra hoztak egy tanulmányt, mely szerint visszaesni látszik a webes szexkeresések száma.
Amanda Spinks, a felmérést végző csoport vezetője elmondta, hogy újabban az e-kereskedelem iránt érdeklődnek a leginkább az internetezők, s a lekérdezéseknek csupán 3,8%-a erotikus jellegű, míg a kilencvenes években ez az érték meghaladta a 17%-ot. Az E-business-en kívül azonban olyan népszerű témák iránt érdeklődnek még a felhasználók, mint az utazási ajánlatok, számítógépek, egészség és oktatás a korábbi trenddel ellentétben. Spinks szerint ennek több magyarázata is lehet; egyfelől elképzelhető, hogy az internetezők hozzáadták az általuk látogatott szexlapokat a böngészőjük kedvencek menüpontjához, másfelől pedig egyre szélesebb rétegek veszik igénybe a világhálót. Míg korábban a web egy a fiatal férfiak által uralta közeg volt, ma már rengeteg nő valamint idős személy is rendszeresen internetezik, akik viszont nem erotikus site-ok keresgélésével töltik idejüket.

A tanulmány elkészítése során az AltaVista, AlltheWeb.com, Ask.com valamint Excite szolgáltatók mintegy harmincmillió keresési adatait vizsgálták meg a kutatók.