ADSL internetet kínál a briteknek a Vodafone

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 11. 21:15
A Vodafone bejelentette, hogy a BT vezetékes hálózatán ADSL szélessávú internetes szolgáltatást kínál brit ügyfeleinek, komplex, mobiltelefonos/internetes előfizetések keretében.
A British Telecom-mal kötött szerződés mentesíti a Vodafone-t a saját hálózat kiépítésének terheitől, ugyanakkor kiszélesíti a vállalt szolgáltatásainak körét. Tim Yates, a Vodafone ügyfélszolgálati részlegének igazgatója elmondta, hogy a vonzó összetett csomagok mellett elsősorban a riválisokénál magasabb színvonalú műszaki támogatással igyekeznek meghódítani a felhasználókat az egyébként meglehetősen telítődött piacon. Ehhez saját ügyfél-, és terméktámogatási szolgáltatást építenek ki, amely a BT-vel együttműködésben dolgozik majd, mégis független lesz.

A Vodafone nem az első cég, amely ilyen konstrukcióval áll elő a brit piacon: a Carphone Warehose és a BSkyB szintén kínálnak kedvező árú vezetékes szélessávú internetes szolgáltatást egyes mobil-előfizetéses csomagjakhoz. Az internetes piacon azonban korántsem adják könnyen a sikert, még a nagyoknak sem: nemrég a BT után második legnagyobb brit távközlési cég, a Cable & Wireless volt kénytelen kivonulni az ágazatból.