A Dell gyárat épít Lengyelországban

forrás Prim Online, 2006. szeptember 18. 12:25
A Dell új gyár építésével növeli gyártási kapacitásait Európában. A lengyelorsági Łódź -ban épülő gyárral a vállalat célja a megemelkedett kereslet kiszolgálása, a cég közép -és kelet-európai növekedésének erősítése. A tervek szerint 2007 őszén nyíló új gyár előreláthatólag 1000 embernek biztosít munkahelyet.
A Dell új gyára 200 millió eurós beruházást jelent a növekvő lengyel gazdaságnak. A régió számára pedig további, közvetett gazdasági lehetőséget jelent majd az előreláthatólag 53 millió euro értékű beszállítói kör. A Dell szerint az új, lengyelországi gyár a világ legfejlettebb gyárainak egyike lesz, nagy hatékonyságú anyagmozgatási folyamatokkal és új tervezésű, ergonómikus termelőegységekkel.

A Łódź -ban felépülő Dell gyár a közép és kelet-európai IT-piac 500 kilométeres sugarát lesz képes kiszolgálni, melynek köszönhetően a Dell a gyártás indulását követő 5 évben 13.9 százalékos évenkénti növekedést vár a piacon. A gyártás megkezdése után a vállalat közép-, észak- és kelet-európai ügyfelei legalább két napos kiszállítási idő csökkenésre számíthatnak.