December 8-án debütál Európában a Nintendo Wii

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 18. 18:46
A Nintendo bejelentette, hogy Európában december 8-án hozza forgalomba következő generációs, Wii elnevezésű játékkonzolját.
A készülék az öreg kontinensen 249 euróba kerül majd, a játékok ára pedig 49 és 59 euró között lesz. Mindez összhangban van az augusztusban kiszivárgott információkkal, amelyek 250 eurónál olcsóbb Wii-t ígértek, emellett pedig a múlt heti amerikai startra vonatkozó bejelentésben szereplő 249 dolláros ár is ezt erősítette meg. Eléggé szomorú módon ugyanis, a szórakoztató elektronikai eszközök általában számszerűen ugyanannyi euróba kerülnek, mint amennyi dollárba, márpedig ez több mint 25%-os ártöbblet a mi kárunkra. Ami a relatív olcsóságot illeti, a kétféle Xbox 360 ára jelenleg 299 és 399 euró, a szintén kétfajta Sony PS3-é pedig előreláthatólag 499 és 599 euró lesz.

Az árnál tehát több újdonságot tartalmaz az egyébként megnyugtatónak tekinthető december eleji kibocsátási dátum. A Sony ugyanis alkatrészhiányra hivatkozva 2007-re halasztotta a PlayStation 3 európai premierjét, egyes szakértők pedig ezek után a Wii itteni startját is veszélyben látták, mondván, hogy az idei ünnepi szezonban esetleg a Nintendo is inkább a fontosabb amerikai piacra koncentrálja erőfeszítéseit. A Wii egyébként az Egyesült Államokban november 19-én, Japánban pedig december 2-án debütál majd.