MTelekom - nincs a közgyűlési napirenden a beszámoló elfogadása

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 20. 09:39
A Magyar Telekom kedden közzétette az október 9-i rendkívüli közgyűlésének előterjesztését, amelyben továbbra sem szerepel a tavalyi éves beszámoló elfogadása.
A Magyar Telekom igazgatósága október 9-én 11.00 órára hívta össze a társaság rendkívüli közgyűlését. A közgyűlésen az igazgatóság tájékoztatja a részvényeseket a társaság üzletmenetéről, aktuális helyzetéről és az egyik leányvállalatánál folyamatban lévő vizsgálatról.

A Magyar Telekom még április végén közölte, hogy nem hívja össze évi rendes közgyűlést, mivel még nem záródott le a vizsgálat az egyik leányvállalata által 700 millió forint értékben kötött két, tanácsadási szolgáltatásokra vonatkozó szerződés ügyében.

A társaság jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy jóváhagyja a 2005. évi éves beszámolót. Emiatt az éves közgyűlés összehívása továbbra is várat magára, viszont a részvényesek tájékoztatása céljából az igazgatóság úgy döntött, hogy rendkívüli közgyűlést hív össze.

A rendkívüli közgyűlés napirendjén a tájékoztatás mellett szerepel az alapszabály módosítása, igazgatósági, felügyelő bizottsági és ellenőrző bizottsági tagok választása.

A Magyar Telekom 2006. február 13-án közzétett, nem auditált 2005. évre vonatkozó pénzügyi beszámolója alapján az igazgatóság a tavalyi évihez hasonló mértékű, 70 forint körüli osztalék kifizetését tartja indokoltnak, minden 100 forint névértékű törzsrészvény után. Az igazgatóság az osztalék pontos összegére vonatkozó javaslatát azonban majd a vizsgálat, illetve az azt követő audit lezárása után fogja megtenni.