Ericsson HSDPA-rendszer a Vodafone UK szélessávú 3G-hálózatában

forrás Prim Online, 2006. szeptember 20. 13:15
Az Ericsson HSDPA-technológiája működteti a Vodafone új szélessávú mobilszolgáltatásait Nagy-Britanniában.
A megállapodás alapján az Ericsson berendezéseket és szolgáltatásokat szállított a Vodafone 3G-hálózatának frissítéséhez. Az immár teljes körű HSDPA-funkciókkal rendelkező hálózaton a szolgáltató szélessávú 3G (HSDPA) szolgáltatást nyújthat ügyfeleinek.

A Vodafone szélessávú 3G-szolgáltatásai Nagy-Britannia nagyobb városaiban állnak rendelkezésre, például: Birmingham, Bristol, Cambridge, Chelmsford, Glasgow, Liverpool, London, Manchester, Nottingham, Reading, Sheffield, Southampton, St. Albans, Swindon, Thatcham, The Potteries és Tyneside.

A HSDPA alkalmazásával a Vodafone UK a mobilszolgáltatások új generációját ajánlhatja ügyfeleinek, elméletben akár négyszer akkora letöltési sebességgel, mint a 3G esetében elért 1,8 Mb/s. A felhasználók 1,4 Mb/s körüli sebességre számíthatnak. Ezáltal a dolgozók hatékonyabb alkalmazásokat érhetnek el, és több alkalmazást használhatnak egy időben, miközben az irodán kívül dolgoznak. A felhasználók gyorsabb fájlletöltést és átviteli sebességet is tapasztalnak majd. Az új szolgáltatás bevezetése a HSDPA-hálózat idén már lezajlott, közös élő próbaüzemét követi.

Az Ericsson HSDPA-megoldása a jövőben akár 14,4 Mb/s letöltési csúcssebességet is lehetővé tesz. A fejlett technológia alkalmazásával a szolgáltatók több mint kétszeresére növelhetik a rendszer kapacitását, miközben csökkenthetik az interaktív szolgáltatások válaszidejét. A felhasználók átlagosan akár négyszer akkora sebességgel tölthetnek le, mint a jelenlegi 3G-összeköttetés használatával, és hússzor gyorsabban, mint a GSM/GPRS-kapcsolaton keresztül.