NHH: teljes lett a Tantusz portál

Kovács Attila, 2006. szeptember 20. 14:30
Új, egységes arculattal, kibővített szolgáltatás portfolióval jelent meg a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) távközlési szolgáltatás kiválasztást segítő Tantusz portálja – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Pataki Dániel, a hatóság elnöke. A több mint 2 millió látogatót vonzó Tantusz eddig is meglévő és népszerű mobilszolgáltatás-összehasonlító, szélessáv-kereső és roamingdíj tarifa bemutató funkciói két új alkalmazással bővültek (vezetékes telefon tarifa-összehasonlítás egyéni előfizetőknek, kábeltelevíziós szolgáltatás-kereső), így összesen öt szolgáltatással áll az NHH az érdeklődők rendelkezésére.
Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője kiemelte, most már személyes döntéseket lehet meghozni a változásokat 1-2 nappal követő Tantusz használata révén. A nyáron bevezetett Roaming kereső mára, Európában egyedülállóan, választ ad a magyarországi felhasználónak arra a kérdésére is, hogy mobiltelefonját egy külföldi országban használva, egy másik ország hívásakor mennyi roaming díjat kell fizetnie.

A most bevezetett egyéni előfizetős vezetékes telefontarifa-összehasonlító elkészítése igen bonyolult feladat volt, hiszen van ma olyan hívásterület az országban, ahol 170 különféle árkonstrukció, díjazás, illetve csomag létezik (a Tantusz max, 100-at enged meg felsorolni). A mobilhoz hasonlóan ez a program is a felhasználók egyedi telefonálási szokásai, illetve a felhasználók által megadott forgalmi adatok alapján végez költségbecslést és keresi meg a legalacsonyabb költségű csomagokat. Szintén új a kábeltévé-szolgáltatás/szolgáltató-kereső funkció, ami egyelőre nem tartalmaz díjcsomagokat és amely a hazai műholdas tévészolgáltatókat is tartalmazza.

A Prím Online kérdésére az NHH vezetői azt válaszolták, hogy
1. a ktv-kereső ez év végére fogja tartalmazni teljes körűen az összes hazai ktv-szolgáltatót (közel 500-at) és azok által nyújtott szolgáltatások pontos díjtételeit;
2. a közeljövő feladata: a triple play csomagokra is árösszehasonlítási/árkereső szolgáltatást nyújtani.