A kortárs művészetet támogatja a Pannon

forrás Prim Online, 2006. szeptember 21. 12:25
A Pannon a kulturális örökség ápolása mellett az új képzőművészeti értékek születése mellett is elkötelezi magát. A Magyar Nemzeti Galéria tizenkét éve tartó támogatása mellett mostantól új partnerrel bővíti kulturális együttműködését az acb Kortárs Művészeti Galéria főtámogatójaként.
A acb Kortárs Művészeti Galéria 2003-ban kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a jelenkori képzőművészeti termés egy speciális szeletének teremtsen piacot. A galéria portfóliója már indulásakor olyan műformákat is tartalmazott, amelyek a hazai terepen még újdonságnak hatottak: videókat, installációkat, objekteket, digitális printeket. Az acb a kereskedelem mellett hangsúlyt fektet művészeinek vagy más, általuk jelentősnek tartott alkotók külföldi, valamint hazai, ismeretterjesztő célzatú bemutatására is.

A galéria rendszeresen részt vesz nemzetközi művészeti vásárokon (Köln, Bologna, Bécs), valamint holland, német, svájci és amerikai partnergalériák segítségével biztosítja művészeinek külföldi jelenlétét.

A galéria képei letölthetőek: wap.pannon.hu/Letöltések/Háttérképek/acb