Egy hét alatt 125 ezer Disney filmet töltöttek le az iTunes-ról

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 21. 20:42
A Disney bejelentette, hogy az Apple iTunes 7-es verziójának múlt heti beindítása óta mintegy 125 ezer filmjüket töltötték le az oldalról.
Az iTunes egyelőre csak a Disney-től kínál mozifilmeket, amelyek a szolgáltatáshoz kapcsolódó video iPod lejátszókhoz vannak optimalizálva. A mostani sikert követően azonban ez a helyzet valószínűleg gyorsan megváltozik, és más filmstúdiók is jelentkeznek majd, hiszen az üzlet e rövid időszak alatt is 1 millió dolláros bevételt hozott a Disney-nek. A tv show-k esetében mindenesetre az történt, hogy a szintén a Disney érdekeltségébe tartozó ABC-t követően az összes nagyobb amerikai televíziós társaság elkezdett műsorokat forgalmazni az iTunes-on. Az oldalról jelenleg 75 egész estés film tölthető le, amelyek a Walt Disney Pictures mellett a szintén az istállóba tartozó Pixar, Touchstone és Miramax produkciói.

Az Apple a múlt héten egészítette ki a filmletöltésekkel az iTunes repertoárját, emellett pedig fényesebb képernyővel ellátott video iPod-ot, színes Nano-kat, illetve a korábbiaknál még kisebb Shuffle lejátszókat is forgalomba hozott. A változás minket, magyarokat nem igazán érint, mivel a fizetős zene-, és most már egyben filmletöltő szolgáltatás nálunk még mindig nem elérhető.