Magyar fejlesztésű szoftver a Cisco a hálózati rendszerében

forrás Prim Online, 2006. szeptember 22. 08:01
A Cisco Systems az EagleEyeOS magyar fejlesztésű, adatlopás elleni EagleEyeOS Professional biztonsági szoftverét alkalmazza Network Admission Control (NAC) hálózatbiztonsági programjában.
A Cisco NAC programja a kliensoldali biztonsági megoldások hálózati szintű ellenőrzését biztosítja, és elsősorban a hálózati férgek és vírusfenyegetések által okozott károk eshetőségét korlátozza. A NAC automatikusan érvényesíti a vállalati biztonsági házirendet az összes NAC kompatibilis eszközön, és csak az informatikai biztonságért felelős rendszergazdák által beállított biztonsági házirendeknek megfelelő – például a legfrissebb telepített vírusvédelmi szoftvert futtató – kliensgépek számára engedélyezett a hozzáférés a hálózathoz. A rendszer alkalmazásával megoldható, hogy kizárólag a megbízható végberendezések – PC-k, szerverek és PDA-k – férhessenek hozzá a hálózathoz.

Az EagleEyeOS Professional szoftverének alkalmazása révén a védelem újabb dimenziója – a belső adatlopás elhárítása – valósul meg a NAC program használói számára. A szoftverrel többek között nyomon követhető és szabályozható a dokumentumok vándorlása, módosítása, sőt maguknak a külső eszközöknek a mozgása is.