Környezetvédelmi és informatikai szakkiállítás nyílt Nagykanizsán

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 25. 09:11
Közel 9 ezer négyzetméternyi területen, 83 hazai és külföldi cég részvételével háromnapos környezetvédelmi és informatikai szakkiállítás és vásár nyílt a hétvégén Nagykanizsán.
"Egy ország gazdasága attól is modern, hogy benne együtt van jelen az informatika és a környezetvédelem" - hangsúlyozta a kiállítást megnyitva Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) államtitkára.

Ezt méltóképpen tükrözi a kanizsai szakvásár, annál is inkább, mert az szakmai és tudományos eszmecserével is párosul - tette hozzá a KVM vezető szakembere.

Litter Nándor polgármester elmondta: ez az évente ismétlődő informatikai és környezetvédelmi seregszemle szorosan összefügg Nagykanizsa azon törekvésével, hogy a közeli jövőben "a megújuló energiák mintavárosává váljon".

A 83 kiállító - köztük 5 külföldi és több vegyes vállalat - főként különböző hulladékkezelési, a nap-, szél- és bioenergiát hasznosító technológiákat, házi fűtésrendszereket, valamint természetes anyagú építőipari és lakberendezési árukat mutat be.

Külön részlegben kaptak helyet az információ-tároló- hordozó és kommunikációs eszközök legújabb generációi.

Már a nyitónapon több ezren keresték fel a vasárnap záruló kanizsai szakkiállítást, amely - az idén először - ingyenesen látogatható.