Csendes választási hétvége az interneten

forrás Prim Online, 2006. október 1. 20:45
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete választási hotline szolgáltatást működtetett az önkormányzati választások kampánycsendje alatt. Az egyesület szakértőihez a kampánycsend ideje alatt mindössze három bejelentés érkezett.
Az MTE Választási Monitoring Bizottsága e-mailen és telefonos forródróton tartott ügyeletet a 2006-os októberi önkormányzati választások kampánycsendje alatt.

Összesen hárman éltek a lehetőséggel, bejelentés érkezett egy polgármestereket népszerűsítő, továbbá gyülekezésre felhívó kéretlen e-maillel, illetve egy politikai párt honlapjával kapcsolatban. A szakértők mindhárom esetet megvizsgálták, azonban az Országos Választási Bizottsághoz bejelentést nem tettek.

A négy parlamenti politikai párt betartotta a kampánycsendet, nem közöltek politikai tartalmú friss információkat és a legnagyobb médiumok is körültekintően jártak el. A legtöbb honlap felhívta olvasói figyelmét a kampánycsend intézményére és sok esetben az MTE Választási Eljárási Kódexének előírásaira is.