PictureMate 240 és 280: új generációs Epson fotónyomtatók

forrás Prim Online, 2006. október 2. 12:26
Az Epson megújult és korszerű PictureMate sorozatával az eddigieknél még kényelmesebbé és költséghatékonyabbá válik  az otthoni fotónyomtatás.
A sorozat két új modellje a PictureMate 280 és a PictureMate 240. Kiváló minőségben és gyorsan (42 másodperc alatt) készítik el a 10x15 cm-es fényképeket akár számítógép nélkül is, hiszen memóriakártyáról, USB Direct Print csatlakozóról, PictBridge-ről vagy a külön kapható Bluetooth adapterről érkező képeket is képesek kinyomtatni. A PictureMate 280 ezentúl integrált CD-RW meghajtóval is rendelkezik, amely képes CD-ről való nyomtatásra vagy a memóriakártyán levő képek CD-re írására.

A fényképek színei hosszú ideig élénkek maradnak, a tesztek alapján fotóalbumban 200 évig megőrzik eredeti minőségüket, az ózonnak pedig 25 évig állnak ellen.

A PictureMate 280 és 240 ezen felül tartalmazza az Epson legújabb PhotoEnhance technológiáját. A készülék automatikusan felismeri a fénykép témáját, a színvisszaadást és a kontrasztot pedig ehhez igazítja; például portrék esetében automatikusan felismeri az embert és úgy állítja be a bőr tónusát és fényességét, hogy a kinyomtatott fénykép minősége a lehető legjobb legyen. A „kivágás” és a „vörösszem-effektus eltüntetése” funkciók tovább javíthatják a fényképeket. Az Epson úgy alkotta meg a nyomtatókat, hogy ezen funkciók mindegyike elérhető legyen számítógép nélküli üzemmódban is, így  a fényképek közvetlenül a 2,5 colos színes képernyőn szerkeszthetők.

Mindkét modell tartalmazza az Epson Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiáját (Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD). Az öt különböző cseppméretet a nyomtató aszerint használja, hogy hol mire van szükség: a legkisebb, két pikoliteres cseppeket a finom részleteknél, míg a nagyobb cseppeket az egyszínű területeken alkalmazza. Amellett, hogy ennek segítségével felgyorsítható a nyomtatás, az AVSTD szorosan együttműködik az Epson Micro PiezoTM nyomtatófejével, így első osztályú, finoman árnyalt és színezett fényképek nyomtathatók vele.

A PictureMate 280 és 240 ezen felül számos extrát kínál: színes, fekete-fehér vagy szépia nyomtatás, különböző keretek, ábragyűtemények vagy szövegek hozzáadásával még kreatívabb képek nyomtathatók. Az Epson a különleges alkalmakra előre elkészített sablonokkal készült, így nagyban leegyszerűsödik a születésnapi kártyákat és meghívók elkészítése is. Ezeken felül 10 képes indexkép vagy 4 igazolványkép is nyomtatható egy 10x15 cm-es fotópapírra.

A nyomtatókhoz külön megvásárolható az opcionális akkumulátor, amelynek segítségével akár közvetlenül a fotózás után is bárhol kinyomtathatók a képek.

Az Epson mindkét modellt úgy tervezte, hogy kiváló minőségű fényképeket nyomtasson költséghatékonyan, így tartalmazzák az Epson PicturePack-et, amelyben 150 fénykép kinyomtatásához való fotópapír és tinta található. Az Epson emellett piacra dobott egy kisebb PicturePack-et is, 50 fényképhez.