Betűk nélküli 4000 dolláros billentyűzet

Kiss Ádám Zoltán, 2006. október 13. 10:03
Ki gondolta volna, hogy egy teljesen felirat nélküli billentyűzet sikertermék lehet, a japán gyártó a 10 évfordulóra különleges kiadást is készített.
Ahány nyelv, annyiféle kiosztás, ráadásul QWERTY, QWERTZ, AZERTY, DVORAK, XPeRT szabványok nehezítik a tökéletes választást. A Happy Hacking Keyboard Professional nevű billentyűzet érdekessége, hogy teljesen feliratmentes, ezzel szabadon szoftveres úton konfigurálható, tökéletesen személyre szabva felhasználója akaratának megfelelően. A másik érdekesség, hogy a numerikus billentyűzeti részt teljesen kiiktatja. A termék ezáltal egyrészt számos sokak által megszokott ép használt gombról mond le, másrész rendkívüli gyakorlatot kíván meg felhasználójától.

Mindez elsőre nem tűnik sikertermékgyanús összeállításnak, de a vállalat tízéves története rácáfolt a pesszimista várakozásokra. A cég fennállásának évfordulóját ünneplendő egy még speciálisabb, kézzel lakkozott billentyűkkel készült változatot dobott piacra 4390 dolláros áron. Aki ezt túl borsosnak találja, ám igazi kihívásra vágyik, a „hagyományos” Happy Hacking Keyboard Professionalt fél áron is megkapja.