Üzbegisztán interneten teszi elérhetővé kútkataszterét

OTS - Cégvonal, 2006. október 13. 12:33
Az üzbegisztáni Uzbekgeofizika vállalat új szerződést kötött a norvég TGS-NOPEC Geophysical Company ASA vállalattal az ország kútkataszterének digitális formátumba való konvertálásáról. A projekt kivitelezését a TGS-NOPEC kútkataszter-készítő leányvállalata az A2D Technologies végzi el.
Az ötéves együttműködési szerződés keretében a taskenti székhelyű A2D-Uzbekgeofizika projektkivitelező csoport elvégzi az ország kútkataszter kartotékainak indexálását és szkennelését. Az indexálási és szkennelési fázist követően a nyert adatok elérhetőek lesznek a LOG-LINE Plus szolgáltatás keretében az A2D kút adatbázis-nyilvántartó és lekérési portálján. Az A2D internetes adatbázisa már tartalmaz oroszországi, nyugat-afrikai, madagaszkári, északnyugat-európai tengerfenéki, valamint egyesült államokbeli és kanadai kút-adatokat.

Az A2D Technologies, a TGS-NOPEC leányvállalata az energiaipari szektor kút adatbázis szolgáltatója a legnagyobb interneten elérhető adatkészlettel rendelkezik és azonnali lehívhatósággal, adatkonverziós, adatkezelési szolgáltatásokkal, valamint nemzetközi kút adatközvetítési szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére. A TGS az egyik legnagyobb nemzetközi geológiai adat- és kapcsolódó termék szolgáltató vállalat az olaj- és gáziparban.