Interaktív videójátékokkal és házimozihanggal bővült a UPC Direct szolgáltatás

forrás Prim Online, 2006. október 13. 17:09
A UPC Direct szolgáltatás részeként a tévéképernyőn, távirányító segítségével játszható számítógépes videójátékok és házimozi hanghatások is elérhetővé váltak a digitális televíziós programcsomag előfizetői számára. Az előfizetők mostantól külön díj nélkül, bármikor kedvükre választhatnak és korlátlan ideig játszhatnak az új interaktív videojátékokkal. A UPC által biztosított újabb típusú digitális műholdvevő készülékkel rendelkező előfizetők emellett immár 5.1 csatornás Dolby Digital rendszerű DVD-hangminőségben is élvezhetik az ily módon sugárzott filmeket.
A digitális televíziós jeltovábbítás lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók a tévéadások mellett különböző újszerű kiegészítő szolgáltatásokat is élvezhessenek a tévéképernyőn. Ennek köszönhetően találkozhattak az első hazai digitális televíziós szolgáltatás, a UPC Direct előfizetői idehaza először, már 2000-ben az elektronikus műsorújsággal, a Dolby Surround térhatású sztereó hangminőséggel vagy egyes filmek esetében a nyelvválasztás lehetőségével. Mostantól már eredetileg számítógépen játszható videójátékokat is megjeleníthetnek tévéképernyőjükön, továbbá házimozi erősítőhöz csatlakozva 5.1-es Dolby Digital rendszerű DVD-hangminőségben követhetik az ilyen hangtechnikával sugárzott filmeket, például az HBO adásában.

A UPC Direct Családi csomagjának részét képező díjmentes értéknövelt szolgáltatásként, egyelőre három népszerű ügyességi és logikai videojáték közül választhatnak az előfizetők a szolgáltatás Elektronikus Műsorújságjának (EPG) főmenüjéből elérhető új, „Játékok” menüpontban. A UPC által biztosított újabb típusú digitális műholdvevő készülékekre egy gombnyomásra letöltődő és a tévéképernyőn megjelenő videojátékok a vevőkészülék távkapcsolójával irányíthatóak.