Tévéműsorokat is kínáló internet-csomag a Deutsche Telekom-tól

MTI Sajtóadatbank, 2006. október 16. 08:15
A Deutsche Telekom hamarosan megkezdi telefon-, internet- és szórakoztató szolgáltatásokból álló csomagjának értékesítését. A Financial Times Deutschland értesülése szerint "T-Home" nevet kapott termék értékesítése október 17-én kezdődik. A DT ezt nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni.
Az úgynevezett "Triple Play" szolgáltatási csomaggal a DT vezetékes üzletágának térvesztését kívánja megfordítani. A vezetékes üzletág igazgatója Walter Raizner eredetileg már az év közepén meg kívánta kezdeni az internetes televízió műsorszórást, médiajelentések szerint azonban problémák adódtak a Microsoft szoftver platformjával.

A csomag vivőterméke a Bundesliga mérkőzéseinek közvetítése lenne, amelynek internetes élő közvetítési jogát a DT három játékidőre is megvásárolta. A Bundesliga mérkőzések műsorszolgáltatója a Premiere fizetős tévécsatorna, amely adását a DT internetes műsorszolgáltatásába is betáplálja. A legkedvezőbb árú havi 66 eurós Triple Play szolgáltatás csomagban azonban nem szerepel az internetes tévé műsorszórás.

A T-Home tévéműsor kínálatának eléréséhez az előfizetőnek rendelkeznie kell csatlakozással az új nagysebességű VDSL hálózathoz, ami jelenleg tíz német nagyvárosi vonzáskörzetben van kiépítve. A VDSL akár 50 megabit/sec adatátviteli sebességet is lehetővé tesz. A jelenlegi standard három megabit/sec átviteli sebesség. A kezdeti fázisban az előfizetők azonban legfeljebb az átviteli kapacitásnak legfeljebb a felét használhatják ki. Az 50 Mb/s sebességű csatlakozások kialakításán még dolgoznak. Ezeket decemberben kezdik meg fokozatosan kiépíteni.

A hatvan nyitott tévécsatornáért és a VDSL csatlakozáson keresztül történő internetes böngészésért havi 81 eurót kell majd fizetni. További fizetős tévécsatornákat is magában foglaló csomagért pedig havi 91 eurót. Mindkét csomaggal meg lehet rendelni a Bundesliga közvetítéseket is további tíz euróért. A Premiere többi csatornája is többletdíj ellenében lesz elérhető.