Kamera Google Video feltöltési funkcióval

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 17. 20:09
A Pure Digital elektronikai cég egy olyan videókamerát mutatott be, amelyet elláttak Google Video feltöltési funkcióval is. A "Point & Shoot Camcorder" névre keresztelt készülék 512 MByte-os illetve 1 GByte-os verziókban lesz kapható hamarosan az Egyesült Államokban.
A kamerát a gyártó felszerelte kétszeres digitális zoom-mal, az azzal készített mozgóképeket pedig az 1,4 hüvelykes kijelzőn tekinthetik meg a felhasználók. A készülék oldalsó részében elrejtett USB-csatlakozón keresztül számítógépre is lehet azt csatlakoztatni, különlegesség viszont, hogy ebben az esetben a camcorder-re feltelepített szoftver gombnyomásra automatikusan elintézi a Google Video-ra való fájlfeltöltést. Természetesen a tulajdonosok a kamerával készített felvételeket számítógépükön vagy televíziójukon is megtekinthetik. A Mac- és PC-kompatibilis készülék energiaellátásáról két AA-elem gondoskodik. A belépőszintű kamera felbontását illetően nem közöltek információt a cég képviselői.

Az 512 MByte-os tárolókapacitással ellátott Point & Shoot Camcorder ára 130 dollár (27.000 Ft), az 1 GByte-os modell pedig 169 dollárba (36.000 Ft) kerül. A készülék európai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.