Moszkvában találkoznak a Fekete-tengeri Országok Gazdasági Övezetének távközlési miniszterei

forrás Prim Online, 2006. október 18. 16:05
Moszkvában a Fekete-tengeri Országok Gazdasági Együttműködési Tanácsának orosz elnöksége által kezdeményezett találkozón az Információs Társadalomért elnevezésű nemzetközi summit eredményeiről tárgyalnak illetve a tagországok közti együttműködésen alapuló akciótervet dolgoznak ki. A találkozón részt vesznek Románia, Azerbajdzsán, Örményország, Bulgária, Moldova Köztársaság és Ukrajna távközlési miniszterei. Szerbia, Törökország és Görögország is képviselteti magát a rendezvényen.
“Üdvözlöm a Fekete-tengeri Országok Gazdasági Együttműködési Tanácsának orosz elnökségét, hogy kezdeményezte ezt a találkozót, hiszen ez jelentős lépés lehet a térség fejlődése szempontjából és ezt Románia is teljes mértékben szorgalmazza” - nyilatkozta Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter 2006. október 17-én Moszkvában, ahol a térség távközlési minisztereivel találkozott.

“A nemzetközi summit-on központi kérdés volt a digitális megosztottság csökkentése, az IT&C infrastruktúra fejlesztése, valamint az ebbe a szakterületbe vetett bizalom növelése. Ezeket mindenképpen szem előtt kell tartani ahhoz, hogy továbbfejlődjön az információs társadalom a mi térségünkben is le . A román kormány programjában már szerepelnek ezek a projektek, tehát nyitottak vagyunk a közös akciótervek kidolgozásában, átadnánk illetve felhasználnánk a magunk és a szomszédos országok tapasztalatait.” - nyilatkozta Nagy Zsolt, távközlési és informatikai miniszter.

A tárcavezető bemutatta kollegáinak a jelenlegi romániai helyzetet és ismertette a Távközlési és Informatikai Minisztérium fejlesztési programjait. Nagy Zsolt romániai miniszter külön is folytat megbeszélést Leonid Reiman orosz távközlési miniszterrel. A kétoldalú találkozó részleteire későbbi közleményeinkben visszatérünk.

RMDSZ sajtóhír