100 GB-os merevlemez az Xbox 360-hoz

Milkovits Gábor, 2006. október 20. 10:06
Internetes sajtóértesülések szerint a Microsoft egy 100 GB-os merevlemezes meghajtót ad ki jövőre az Xbox 360 játékkonzolhoz, legalábbis Dél-Koreában.
A hírforrások szerint a szoftverkonszern a Dél-Koreában rendezett távol-keleti X06 konferencián adott tájékoztatást az Xbox 360-hoz kapcsolódó újdonságokról, köztük a 100 GB-os merevlemezről, amely 2007 első negyedévében lát napvilágot az eseménynek otthont adó országban. Mivel a kizárólagos koreai forgalmazás egy Microsoft termék esetében aligha valószínű, feltételezhető az azonos időpontban végrehajtott világpremier. A lépés tulajdonképpen logikusnak tűnik, hiszen a novemberben (Európában csak jövő márciusban) megjelenő Sony PlayStation 3 prémium változata 60 GB-os eszközt tartalmaz, szemben a jelenlegi legkomolyabb Xbox 360 20 GB-jával. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a gyártó a 20 GB-os merevlemezt cseréli-e majd le teljes egészében, vagy pedig választható felszerelésként forgalmazza majd a 100 GB-os eszközt, utóbbi azonban valószínűbb, tekintve, hogy egy ilyen extra mekkora mértékben drágíthatja meg a játékkonzolt.

Az Xbox 360 forgalmazását tekintve egy évvel is megelőzi versenytársait, a Sony PS3-at és a Nintendo Wii-t. Ez jelentős előny, azonban a gyártó nem ülhet a babérjain, ehelyett az új stratégia kettősnek tűnik: a nagyteljesítményű merevlemez növelheti az Xbox versenyképességét a számos technikai extrával érkező PS3-mal szemben, ugyanakkor az alapváltozat alacsonyabb árával szintén versenyképes maradhat majd, akár a legolcsóbbnak számító Wii-vel szemben is.