A Logitech megvette a hálózat-alapú zenei rendszerek úttörőjét, a Slim Devices-t

forrás Prim Online, 2006. október 20. 12:36
A Logitech felvásárolta az otthoni hálózatokra épülő zenei rendszerek fejlesztésében úttörőnek számító Slim Devices vállalatot. A Slim Devices termékei – mint például a közismert Squeezebox vagy a nemrégiben megjelent Transporter – lehetővé teszik, hogy a lakás több szobájában is kiváló minőségű digitális zenét hallgathassunk egyidejűleg, legyen az akár egy internetes rádióadás, akár a számítógépen vagy egy hálózati eszközön tárolt zene.
A Logitech a magántulajdonban lévő, mountain view-i (Kalifornia) székhelyű Slim Devices vállalatot 20 millió amerikai dollárért, és előirányzott célok teljesítéséhez kötött plusz díjakért vette meg. A Sean Adams vezette Slim Devices csapat egy önálló csoport lesz a Logitech szórakoztató és kommunikációs üzletágában.

„A Slim Devices felvásárlásával a Logitech a digitális zene és házimozi-vezérlés területén szerzett tapasztalatára építve egy felemelkedőben lévő piacot céloz meg” – mondta Guerrino De Luca, a Logitech elnök-vezérigazgatója. „Azokat az embereket akarjuk kiszolgálni, akik otthonaikban digitális zenét szeretnének hallgatni, és annak lejátszását egyszerűen szabályozni. A Slim Devices vállalat számos kiváló fejlesztőt fog össze, akik a hálózat-alapú, kiváló hangminőségű  zenetovábbítás elismert szakértői. A Slim Devices így jól kiegészíti majd a Logitech meglévő technológiáit és szakértelmét a perifériák világában. Együtt egy valódi digitális otthon ígéretével kecsegtetjük majd a zene rajongóit.”